En röst i natten

by

Vi går ännu en OS-natt till mötes. Och det är inte vilken OS-natt som helst. Just nu avgörs damernas fria program i konståkning och det ska bli fantastiskt spännande att se om japanskan Mao Asada på något sätt kan hota sydkoreanskan Yu-Na Kim om segern. Och hur väl lyckas det kanadensiska hemmahoppet Joannie Rochette? OS-tävlingarnas höjdpunkt går av stapeln och det är med tillförsikt som Sidled går in i en natt flankerad av Roger Blomquist och Lotta Falkenbäck. Häftigt!

***

Det är svårt att släppa morgonens stora hockeyfiasko. För fiasko, det är det. Slovakien må ha hela laget fullt av NHL-spelare, men en sådan här match ska Sverige vinna. Nu åker di svenske istället ut i kvartsfinalen för tredje gången på fyra raka olympiska spel. Är det okej för en nation som ständigt stoltserar med ”världens bästa spelare i världens bästa liga”?

***

Curlinglandslaget har onekligen toppat formen. Både herrarna och damerna imponerar i turneringen även om de förstnämnda får nöja sig med en bronsmatch i OS-debuten. Damerna däremot körde över Kina och spelar inatt en fantastisk spännande final mot hemmalaget från Kanada. Höjdpunkt!

***

Hur Sverige ska närma sig de bästa i herrishockey? Fler matcher såklart! Det är för lite matcher! Nu spelar de bara 456 matcher per år. Det är för lite! Fler matcher! Till nästa säsong vill jag se minst två matcher per dag. Matcher är bra. Fler matcher!

***

Om Helena Jonsson misslyckades totalt i sin OS-debut så har väl Charlotte Kalla gjort precis tvärtom. Insatsen i dagens skidstafett var brutal och jag förstår Anders Blomquists och Jacob Hårds eufori. Nu vill man ju faktiskt tro att hon kan utmana i tremilen på lördag. Men går det? Tja, med Kalla är inget omöjligt.

***

Sidled hade inte varit någonting utan sina fantastiskt engagerade läsare. Ni som står ut med ständiga Roger Blomquist-hyllningar, nördiga shorttrack-inlägg och otaliga kommentatorsreferenser. Tack för att ni fortsätter att bry er. Ni är vår drivkraft!

***

Underhållande i morgonens hockeysändning från Sverige-Slovakien när Staffan Lindeborg frågade Mikael Rehnberg om han sett någon konståkning under tiden i Vancouver. Rehnberg svarade ”nej tyvärr”, men berättade sedan att han däremot pratat mycket med Lotta Falkenbäck om tävlingarna och att han kände sig sugen på att ägna sporten någon timme. Oj, vad man vill höra konversationen mellan Lotta och Micke! Extramaterial på Svt Play?

***

Tänk att man någon gång skulle få ta del av sådana här hyllningsinlägg. Nu tar väl Sidleds trogne läsare och tyckare i lite väl mycket kanske, men värmer gör det! Sannerligen.

***

Natten är inledd och jag ska äntligen få njuta av damernas konståkningstävling. Egentligen borde jag koncentrera mig på kudden för att ha någon chans att hänga med i vardagen, men det gäller att prioritera. Bara några dagar kvar och då gäller det att ta vara på tiden.

Sedan får vi ju inte svika Krönikör Karlsson och Programledare Pops. Om ni mot förmodan missat det här är det ju hög tid att spana in. Sidled fick chansen i OS-studions ”uppvärmning” på nätet och samtalade om kommentatorsprofiler och nörderi. Och så hann Sidledsredaktionen flika in en fråga också. Varför sa Björn Becksmo ”Come fly with me” inför Adam Malysz backhopp häromdagen? Pops har utlovat svar och vi väntar med spänning. Kanske redan i morgondagens uppvärmning?

Lämna en kommentar